НОВИНИ

Премиерът не бил изненадан от решението на президента за изборите

Росен Плевнелиев е президент до 20 януари догодина, а ние прекрасно сме работили през годините досега. Това заяви в Поморие премиерът Борисов на въпрос как ще коментира решението на президента да не се кандидатира за втори мандат. Борисов беше в Поморие, за да открие новото рибарско пристанище в града.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
18:22, 21.05.2016 (обновена)
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Премиерът Борисов посочи, че не е бил изненадан от отказа на Плевнелиев да се кандидатира за втори мандат, защото е разговарял с него по темата.

Бойко Борисов, министър-председател: Драмата е за други, които се опитаха да го унизят и от негово има да се опитват да говорят и да дърдорят дори откровени лъжи. Но да обясняват, че ГЕРБ сме водили преговори с Бокова, с Елена Поптодорова - това просто вече минава всякакви норми на лъжата. Това вече е манипулация в тяхна полза за чужда сметка.

Борисов определи като глупости твърденията, че президентската институция е гарант за европейското и атлантическо развитие. Това здравият разум не може да го допусне, възмути се премиерът.

Бойко Борисов, министър-председател: Гарант за евроатлантическата ориентация на България е ГЕРБ и ние сме го доказали години наред. Кой спаси България във финансово-икономическата криза, кой кабинет и кой парламент във света не е отворен за ГЕРБ и то многократно, за да говорят такива глупости.


;;
Премиерът Бойко Борисов откри в Поморие новото рибарско пристанище

Заедно с министъра на земеделието Десислава Танева премиерът разгледа новото рибарско пристанище, което е най-модерното по нашето Черноморие. То разполага с възможност за сух док на 76 рибарски лодки и с места за приставане на 8 риболовни кораба. Изградена е и закрита рибна борса, снабдена с ледогенератори и хладилни помещения, както и помещения за ремонт и поддръжка на риболовните съоръжения. Инвестицията е по европрограмата за рибарство и е за над 11 млн. лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобус на градския транспорт във Варна се блъсна в стълб
Автобус на градския транспорт във Варна се блъсна в стълб
Най-малко 60 000 души са намерили смъртта си в затворите на сирийския режим
Най-малко 60 000 души са намерили смъртта си в затворите на сирийския режим