НОВИНИ

Премиерът Бойко Борисов: Проблемът с ваксините е абсолютно изкуствен

Проблемът с ваксините е абсолютно изкуствен и стои извън ГЕРБ. Това заяви във Велико Търново премиерът Бойко Борисов и уточни, че става въпрос за външни внушения, че едва ли не ГЕРБ създава умишлено този проблем на здравния министър. За разцепление обаче не може да става въпрос, тъй като министър Москов и правителството следват ясна и последователна политика, допълни Бойко Борисов, който беше в старата столица, за да се включи в Третата политическа академия на Жени ГЕРБ.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
21:30, 23.01.2016 (обновена)
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

Ваксините са доставени, за да може в екстремна ситуация държавата да има готовност да реагира, заяви премиерът Борисов и добави, че се доверява и работи добре с министър Москов още от годините в Столичната община.

Бойко Борисов - министър-председател: "Има някакви внушения отвън, че едва ли не, ние го правим това на Москов. За тези ваксини аз съм говорил с турския премиер. Тези ваксини ги направихме, за да може да подсигурим при екстремна ситуация да имаме такива. Сестра ми е доктор, моят племенник има бебе и е ваксинирано с такава ваксина."

По темата с очаквания вот на недоверие, готвен от БСП, ДПС, „Атака" и ДСБ, Борисов заяви, че те предлагат нещо антилогично, но въпреки това той им пожелава приятна игра.

Бойко Борисов - министър-председател: "От кое да се срамувам?! Магистрала след магистрала, жп линия, пречиствателна станция, морето ни чисто. Що за черногледство е това! Финансовите и икономически показатели на страната от години не са били толкова добри, сиреч, ако ще ходим на две в едно днес е момента. Няма кой да излезе на политически дебат с нас."

Бойко Борисов посочи още, че ГЕРБ обсъжда президентските кандидатури на няколко жени, но се надява до юни темата да не се повдига. Той обаче е категоричен, че партията не е сваляла доверието и подкрепата си за президента Росен Плевнелиев и не изключи възможността той да бъде новата кандидатура на партията.

Бойко Борисов - министър-председател: "Щом ние сме го издигнали, ние сме застанали зад него. Ние не сме свалили доверието си от Плевнелиев, сегашния президент, просто той може да бъде наша кандидатура пак. Разбира се имаме няколко жени, които съм убеден, че безспорно ще станат, ако бъдат кандидатирани. Няколко извън мене, хора от ГЕРБ, които пак съм убеден, че ще получат голяма подкрепа, защото какво да ви кажа, за хубаво или за лошо ГЕРБ си стана партия."

По темата с нелегалните имигранти Борисов категорично заяви, че е въпрос на време България да затвори външните си граници и в страната да бъдат допускани само хората, които наистина бягат от войната. В противен случай Борисов заяви, че хаосът в Европа ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Атанасов: за смокиновия лист в управлението и опозиционния курс на ДСБ
Атанас Атанасов: за "смокиновия лист" в управлението и опозиционния курс на ДСБ
Арменците отбелязват Деня на младите и влюбените
Арменците отбелязват Деня на младите и влюбените