Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в момента е на посещение в Габрово. Там той ще направи оглед на строежа на обходния път на града. Борисов направи и първи коментар пред медиите за победата на ГЕРБ на изборите за членове на Европейския парламент.

Габрово

Бойко Борисов - министър-председател: "Доволен съм от изборите. При този „хейт”, при това участие на президента, даже ми е много драго за Асеновград, където отидоха и Радев и Корнелия и ги бихме с над 1000 гласа – при прякото участие на президента. Въпреки всичко, благодаря на хората, че не се подведоха по тази злоба, по тази жлъч и всичко останало".
​Правителството фиксира партийната субсидия за глас на избори на 11 лева

​Правителството фиксира партийната субсидия за глас на избори на 11 лева

Със свое решение Министерският съвет одобри проект на Закон за изменение на Закона за политическите партии, съобщиха от правителствената пресслужба.

Относно решението на кабинета за промяна в държавната субсидия на партиите, финансовият министър Владислав Горанов заяви:

Владислав Горанов - министър на финансите: Коригираме законопроекта, така че да отговаря на обществените очаквания и на това, което винаги е било справедливо. Размерът, определен в годишния закон за бюджета да се получава точно, да няма преразпределение на гласовете от всички гласували към правоимащите партии. Предлагаме от 26 май 2016 г., откакто са последните промени в Закона за политическите партии субсидията да бъде фиксирана, така че да е равна на 11 лева и да няма никакво съмнение как се определя.