Срещата между двамата се проведе в президентския дворец в столицата Сеул. Премиерът покани корейския президент в България и поиска подкрепа от него за инвестиции на корейски компании в България. Това е първата визита на действащ български министър-председател в южноазиатската страна. Президентът Мун Дже-ин изтъкна, че стокообменът между двете страни нараства и пое ангажимент да рекламира страната ни. Борисов потвърди българската позиция за дипломатическо разрешаване на ситуацията на Корейския полуостров и получи поздравления за избора на Кристалина Георгиева за шеф на МВФ.

В рамките на тридневната си визита премиерът и водената от него българска делегация, в чийто състав са вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, финансовият министър Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов, се срещна с премиера на Южна Коре Ли Нак-йон и представители на южнокорейския бизнес.

Това, което стана ясно, е, че България ще предостави статут на стратегически инвеститор на южнокорейски компании. Бойко Борисов вече предложи на "Хюндай" да изгради Център за електро- и автономни автомобили в България. Втора корейска компания може да инвестира 1,5 млрд. евро в завод за батерии за електромобили у нас. Двете страни подписаха и Меморандуми за сътрудничество в енергетиката и външните работи.