Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на спорта на Руската федерация Павел Колобков, който е на официално посещение в България, съобщава правителствената пресслужба.

© снимки: БТА

Двамата са подчертали дългогодишните приятелски отношения между Русия и България в сферата на спорта и са били категорични, че двете страни ще продължат доброто си сътрудничество и в бъдеще. Премиерът Борисов е посочил, че страната ни инвестира много в спортна инфраструктура и е дал за пример многофункционалните спортни сгради в София, Пловдив, Русе, Ботевград, Сливница, Шумен и други.

"Вложихме 350 милиона лева и сега разполагаме с много добра база за подготовка на спортистите", е подчертал Бойко Борисов. Той е допълнил, че страната ни има добри традиции в спорта и че посещенията на руския спортен министър и на президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах са най-доброто доказателство за това, че България се справя добре в сектора.

Павел Колобков е приветствал добрата организация на трите световни първенства, които се провеждат едновременно в България, и е изтъкнал отличната подготовка на българския отбор по художествена гимнастика, се посочва в съобщението. Отбелязва се, че на срещата са присъствали министърът на младежта и спорта Красен Кралев и посланикът на Русия в България Анатолий Макаров.


Премиерът Борисов е предал специални поздрави на руския президент Владимир Путин. Министър-председателят е поканил руския спортен министър да присъства и на Световната купа по ски за мъже в България тази зима.