НОВИНИ

Премиерът Бойко Борисов: Стабилността няма да бъде нарушена

Премиерът Бойко Борисов тълкува поведението на ДСБ като начало за предизборна кампания за президентския вот от страна на Радан Кънев. Вчера пред Дарик радио, Кънев обяви, че не изключва тази възможност, а подобна заявка лидерът на ДСБ даде и преди време. Борисов коментира още, че от негова страна, стабилността няма да бъде нарушена.

bnt avatar logo
от Добрина Грачанлиева
19:02, 13.12.2015
Чете се за: 01:15 мин.
У нас

Лидерът на ГЕРБ коментира, че винаги е бил готов на диалог с Радан Кънев и с рефоматорите и не бива, заради една лична амбиция да се залага стабилността на държавата.

Бойко Борисов - министър-председател: "Можеше да седнем и да търсим варианти за общ кандидат, ако е толкова силно желанието за президент. То не е минало. Не питам и не разпитвам министрите, не искам да говорим с тях на тези теми, защото нашата работа е да правим пътища, болници, пречиствателни станции."

Борисов каза, че е изградил добър екип с всички министри, които по някакъв начин са свързани с Реформаторския блок и благодари на министър Петър Москов за решението му да продължава да работи за здравната реформа.

Бойко Борисов - министър-председател: „Полага огромни усилия, по 14 часа на ден работи за тая здравна реформа, където не можахме 4 години да се справим с нея, 4 министри смених."

Кой да наследи подалия оставка министър на правосъдието, ще обсъждат двете партии - ГЕРБ и Реформаторския блок, стана ясно от думите на премиера.

Бойко Борисов - министър-председател: "Министрите винаги сме ги избирали заедно с реформаторите, слагали сме на масата кандидатурите и сме ги обсъждали заедно."

На въпрос каква политическа реакция очаква от другите партии в Реформаторския блок, след като ДСБ излиза в опозиция, Борисов отговори:

Бойко Борисов - министър-председател: "Аз не се меся в работата на другите партии, ако мислите че в ГЕРБ, че толкова много власт и с разбиране към тях се даде, ГЕРБ са доволни. Това, че без никакво основание на Лили трябваше да минат законите за предварителното отчуждение, за 10% данък, за най-важните за нас неща, те не ни подкрепиха, нищо не казахме, просто си работехме."

Борисов каза още, че е заявил категорично на реформаторите, че коалиция с ДПС няма да прави и че не е зависим от Делян Пеевски.

Бойко Борисов - министър-председател: "От Пеевски абсолютно не съм зависим, това мога да го гарантирам, от главния прокурор съм зависим от това, че в борбата с организираната престъпност, контрабандата и корупцията, като господар на досъдебното поризводство, ако той не е ангажиран, като институция, като институция казвам, а не лицето Сотир Цацаров, ние не можем да имаме успех."

Борисов допълни, че се надява на разум, мъдрост и очаква да премине емоцията на реформаторите, защото има договор за управление с Реформаторския блок, като такъв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДСБ в опозиция, Петър Москов остава здравен министър
ДСБ в опозиция, Петър Москов остава здравен министър
Валери Симеонов за решението на ДСБ да се оттегли от управлението
Валери Симеонов за решението на ДСБ да се оттегли от управлението