НОВИНИ

Премиерът и министри обсъждат в МС войната по пътищата и качеството на храните

В Министерския съвет се провежда съвместно заседание с представители на Министерството на земеделието, храните и горите, МВР, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, както и с Министерството на здравеопазването, съобщиха от МС.

bnt avatar logo
от БТА
10:36, 27.05.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
премиерът министри обсъждат войната пътищата качеството храните

Използваме събота и неделя, защото сте по-свободни, за да възложа теми, по които искам да сме безкомпромисни и неотстъпчиви - първата е войната по пътищата и пътнотранспортните произшествия. Не може да се говори за демография, а всеки ден да се дават жертви по пътищата, посочва Борисов в началото на заседанието.

Интересува ме мнението по линията на МРРБ - мантинели, кръгово движение и "легнали полицаи", промяна в инфраструктурата, казва премиерът. Всеки човешки живот е важен, правим толкова много да се повиши раждаемостта, а толкова отгледани деца загиват, посочва премиерът.

Той иска информация какви законодателни промени и колко пари за видеокамери по пътищата са необходими и настоява да има денонощен контрол от КАТ от 1 юни.

Втората тема е качеството на храните - това е недопустимо и обидно - храните в Източна Европа да са с по-лошо качество, казва още премиерът в началото на съвещанието. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големите опасности за здравето е именно това, което се яде и пие - или т. нар. начин на живот, казва Борисов.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намалял е броят на мигрантите, стигнали по море до Европа
Намалял е броят на мигрантите, стигнали по море до Европа
Започват масови проверки на басейните в Пазарджишка област
Започват масови проверки на басейните в Пазарджишка област