НОВИНИ

Премиерът инспектира работа по разширяването на газопреносната мрежа

В Ямбол премиерът Бойко Борисов инспектира работата по разширението на газопреносната мрежа в участъка от българо-турската граница до компресорната станция "Странджа". Обектът е част от газовия хъб "Балкан".

bnt avatar logo
от БНТ
20:15, 20.05.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Новият преносен газопровод е близо 11 км тръби с диаметър 1,20 м и преминава от турската граница до компресорната станция "Странджа" край ямболското село Горска поляна. Паралелно с това се изгражда и газоизмервателна станция.

Бойко Борисов, министър-председател: Виждате цялото трасе за 18 милиарда кубически метра газ... на практика плюс нашите находища, които имаме - "Хан Аспарух, "Терес" и "Силистар", имаме не 100, а 1000% диверсификация. Създаваме условия и за американски втечнен газ и за руски газ по "Балкански поток" и най-вече тези съоръжения да не изпразним тръбите и България да остане на картата на газоразпределителната мрежа и да участва във всички тези процеси, които се развиват в света.

Стойността на двата обекта от строителството на газопреносната система е близо 76 млн. лева от държавния бюджет. Обектът трябва да бъде готов до октомври тази година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Известни спортисти се обединиха, за да помогнат на бебе с церебрална парализа
Известни спортисти се обединиха, за да помогнат на бебе с церебрална парализа
Правителствената криза в Австрия
Правителствената криза в Австрия