До края на годината ще бъде готов обходният път на Габрово, който води към бъдещия тунел под Шипка. Днес премиерът инспектира пътния участък. Бойко Борисов провери и работата по новата отсечка от АМ "Хемус", която ще бъде продължение на тази, открита през октомври.

Благодарение на индустрията брутният вътрешен продукт на страната се повишава, отбеляза премиерът Борисов в Севлиево на официалното откриване на модернизирания завод за санитарна арматура. През последните три години компанията е инвестирала над 62 млн. за модернизация. Там работят 3200 души, а иновативните продукти се изнасят в над 100 държави.

Бойко Борисов: „Няма да повтарям, че това е най-големият такъв завод в Европа. Какво се иска от мен от Севлиево до Германия да стигаме по магистралата. Сутринта минах по Боаза, строят на пълни обороти!"

Премиерът инспектира новостроящата се отсечка от АМ „Хемус" заедно с вицепремиера Томислав Дончев и строителни инженери.

Борисов провери и докъде е стигнало строителството на обходния път на Габрово.

Бойко Борисов: Аз ви съветвам да минете да го видите, защото съм във възторг, излязохме на пътя на Шипка. На места чакълират, на места асфалтират, на места къртят скалата и до края на годината ще станат готови!"

По време на обиколката си из Габрово и региона премиерът разкри и какъв подарък ще занесе на американския президент Доналд Тръп при визитата си в Белият дом. Това е ловна пушка уникат, произведена в габровски оръжеен завод.