НОВИНИ

Премиерът инспектира строежа на пътища в Габровско

До края на годината ще бъде готов обходният път на Габрово, който води към бъдещия тунел под Шипка. Днес премиерът инспектира пътния участък. Бойко Борисов провери и работата по новата отсечка от АМ "Хемус", която ще бъде продължение на тази, открита през октомври.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
19:45, 19.11.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Благодарение на индустрията брутният вътрешен продукт на страната се повишава, отбеляза премиерът Борисов в Севлиево на официалното откриване на модернизирания завод за санитарна арматура. През последните три години компанията е инвестирала над 62 млн. за модернизация. Там работят 3200 души, а иновативните продукти се изнасят в над 100 държави.

Бойко Борисов: „Няма да повтарям, че това е най-големият такъв завод в Европа. Какво се иска от мен от Севлиево до Германия да стигаме по магистралата. Сутринта минах по Боаза, строят на пълни обороти!"

Премиерът инспектира новостроящата се отсечка от АМ „Хемус" заедно с вицепремиера Томислав Дончев и строителни инженери.

Борисов провери и докъде е стигнало строителството на обходния път на Габрово.

Бойко Борисов: Аз ви съветвам да минете да го видите, защото съм във възторг, излязохме на пътя на Шипка. На места чакълират, на места асфалтират, на места къртят скалата и до края на годината ще станат готови!"

По време на обиколката си из Габрово и региона премиерът разкри и какъв подарък ще занесе на американския президент Доналд Тръп при визитата си в Белият дом. Това е ловна пушка уникат, произведена в габровски оръжеен завод.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов със сигнал до Цацаров за опити за създаване на македонско малцинство
Каракачанов със сигнал до Цацаров за опити за създаване на македонско малцинство
Турция въвежда данък за хотелско настаняване
Турция въвежда данък за хотелско настаняване