Кандидатурата за нов главен секретар на МВР ще бъде обсъдена първо с президента Румен Радев. Това каза пред журналисти в Габрово премиерът Бойко Борисов. По думите му системата има нужда от спокойствие. Той заяви още, че ще предложи няколко имена и едва след като ги обсъди с държавния глава, ще бъде пристъпено към необходимите по закон процедури за назначаването му.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че системата на МВР има нужда от спокойствие и професионализъм и изрази убеденост, че и президентът Румен Радев ще подходи държавнически към избора на нов главен секретар.

Бойко Борисов, министър-председател: Човека или хора, които ще му предложа като варианти, са и сега добри професионалисти, ръководят големи структури и не би трябвало никоя от тях да пробуксува, ако бъде отказано съгласуването.

В Габрово премиерът откри ново предприятие за ловно и спортно оръжие, чието строителство започна миналата година, а инвестицията е за близо 15 милиона лева, а броят на служителите в завода е нараснал със 17 на 100.

Министър-председателят посочи, че ниските данъци в България, ремонтите и строежите на пътища привличат все повече чуждите инвеститори и така страната ни става конкурентноспособна.

По време на посещението си в града премиерът инспектира и строежа на обходния път.

Бойко Борисов, министър-председател: Ще съумеем тежкия трафик между Южна и Северна България да го проведем оттук. Мащабно строителство, голямо строителство, модерно строителство. Много съм доволен от напредъка на тунелите.

Борисов посети и новостроящ се храм в квартал "Младост" в града. Той се строи изцяло с дарения, а премиерът обеща 300 000 лева от държавния бюджет за довършването му.