НОВИНИ

Премиерът на Испания посети засегнатите от наводнението райони

Премиерът на Испания Педро Санчес посети най-тежко засегнатите от проливните дъждове и наводнения региони на страната. Петима души загинаха, а други 3500 бяха принудени да напусна домовете си. Железопътният транспорт не се движи, а полетите излитат и кацат със закъснения и днес.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:18, 14.09.2019
Чете се за: 00:39 мин.
По света
премиерът испания посети засегнатите наводнението райони

В сряда в няколко района на Испания беше регистрирано най-голямото количество дъжд откакто се води статистика. Това предизвика хаос по пътищата, наруши графика на обществения транспорт, а няколко реки излязоха от коритата си. Наводнението отнесе автомобили и жилищни домове в района на Валенсия, Мурсия и източната част на Андалусия.

След като видя щетите във Валенсия от хеликоптер, премиерът Санчес посети командния център на спасителната операция, съобщиха от канцеларията му.

2000 души са евакуирани днес от град Сантомера в Мурсия като предпазна мярка заради контролирано изпускане на вода от местния язовир с цел да бъде избегнато преливането му, съобщи вътрешното министерство.

Бурята се мести на запад и днес предизвика наводнения в няколко села в провинция Малага. Отнесени са няколко автомобила, съобщиха местните власти.

Летището на Мурсия, което беше затворено в петък заради наводнението, днес отново отвори.

Два полета, които трябваше да кацнат на остров Ибиса бяха пренасочени към други испански летища.

Железопътният транспорт в Югоизточна Испания остава нарушен, а няколко влака между Валенсия и Мурсия са отменени, заяви държавната железопътна компания в изявление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха над 220 военни в Турция
Арестуваха над 220 военни в Турция
Гасят пожара в Рила ръчно заради труднодостъпен терен (СНИМКИ)
Гасят пожара в Рила ръчно заради труднодостъпен терен (СНИМКИ)