НОВИНИ

Премиерът на Канада изказа съболезнования към близките на загиналите хокеисти

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо изказа съболезнованията си към семействата и близките на жертвите от катастрофата, която тази нощ отне живота на най-малко 14 млади хокеисти.

bnt avatar logo
от БТА
15:43, 07.04.2018
Чете се за: 00:40 мин.
По света
Премиерът на Канада изказа съболезнования към близките на загиналите хокеисти

"Не мога да си представя какво преживяват сега родителите им. Искрени съболезнования към всички, засегнати от тази ужасна трагедия", написа политикът в микроблога си в Туитър.

Автобусът, превозващ хокеистите на отбора Хумболд Бронкос, тази нощ се удари в камион на второстепенен път на 30 км. от град Тисдейл . Загиналите са на възраст между 16 и 20 години.

"Загинаха много млади момчета, точно колко още не са ни казали. Случилото се е ужасно, това е истинска катастрофа. Майки и бащи чакат да чуят дали децата им са оцелели", каза президентът на хокейния клуб Нипауин Хоукс, който трябваше да играе с Хумболд Бронкос.

В автобуса са пътували 28 човека с шофьора, ранени са и другите 14, като трима от тях са в критично състояние. Новината шокира цялата страна, в която хокеят е национален спорт. Единствената подобна трагедия с автобус в Канада се е случила в същата провинция Саскачеван през декември 1986 г., когато са загинали четирима хокеисти от отбора на Суифт Кърънт Бронкос.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво време ни очаква на Великден?
Какво време ни очаква на Великден?
​Северна Корея нарече Пак Гън-хе предателка
​Северна Корея нарече Пак Гън-хе "предателка"