НОВИНИ

Премиерът настоява за единна кандидатура за нов просветен министър

Премиерът има готовност да изчака още няколко дни Реформаторите, за да приключат окончателно с преговорите. Той настоява единната кандидатура за нов просветен министър да бъде внесена в парламента от името на ГЕРБ и РБ. Борисов отново обясни, че не иска да се меси в избора на Реформаторите, за да бъдат те силни и единни в името на стабилно управление. Кабинетът ще отпусне 50 млн. лв. за великденски бонуси за пенсионерите, които ще бъдат осигурени от приходите от пресечени контрабандни канали.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
20:38, 30.01.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Бойко Борисов даде изключително висока оценка на досегашния просветен министър и обяви, че в понеделник проф.Танев ще подаде писмено своята оставка.

Бойко Борисов, министър-председател: На министър Танев днес му предложих и се договорихме той да продължи да работи като мой съветник в кабинета. Понеделник или вторник Гражданската им квота, от която е той, ще се съберат. За мене са важни те да подкрепят новата кандидатура, която Реформаторският блок ще ми предложи, с цял екип разбира се, да бъде подкрепена от всички депутати.

Борисов подчерта, че държи много на Реформаторския блок и се е запасил с търпение.

Бойко Борисов, министър-председател: Ще изчакам да минат всичките им преговори и тогава с радост ще приема това, което ми предложат. Аз не искам да се меся и да се изказвам по темата, защото ми трябва единен, силен Реформаторски блок. Такъв, какъвто е и ГЕРБ в момента, за да имаме стабилно управление.

Премиера заяви, че от събраните пари от пресечените контрабандни канали, ще бъдат заделени 50 милиона за Великденски добавки на пенсионерите.

Бойко Борисов, министър-председател: 54 млн. сме събрали повече пари за бюджета от януари 2015. Близо милиард повече.

Според Борисов затягането на граничния и митнически контрол изнервя определени среди и това обяснява напрежението напоследък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Ремонтът на Централната гара в София ще приключи на 22 март
​Ремонтът на Централната гара в София ще приключи на 22 март
Не са изключени и други кандидатури за просветен министър
Не са изключени и други кандидатури за просветен министър