Няма проблем в коалицията заради назначенията в КЕВР. Това обявиха премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Красимир Каракачанов. Вчера от ВМРО изразиха недоволство, че в енергийния регулатор са избрани хора на ДПС и Воля, но не и техният кандидат. Борисов каза, че с патриотите имат разписано коалиционно споразумение, към което ще се придържат. Каракачанов пък посочи, че не е имало случай, в който да не е получил съдействие от Борисов.

Бойко Борисов - министър-председател: Аз специално нямам никакво напрежение, точно обратното. Работим добре с всички министри и вицепремиери. Модерно е да се създават непрекъснато напрежение, но преди 1 година, когато трябва да се създаде правителство, нито ГЕРБ ще стане ВМРО, нито ВМРО - ГЕРБ. Имаме различия, те ще останат, но имаме една обща цел - държавата да върви напред, да е по-успяла. Затова сме тук заедно.
Красимир Каракачанов - вицепремиер и лидер на ВМРО: С премиера нямам никакви проблеми, но в парламента трябва да се подобри диалогът, там скърцат колелцата, това е въпрос на Коалиционен съвет, на който тези неща трябва да бъдат гледани.
КЕВР вече има право да одобрява сделки за продажба на над 20% от ЕРП-та

КЕВР вече има право да одобрява сделки за продажба на над 20% от ЕРП-та

След бурните дебати вчера, днес Народното събрание все пак прие спорната разпоредба в Закона за енергетиката, предложена от Обединените патриоти, свър...