НОВИНИ

Премиерът одобри кандидатурата на Меглена Кунева за просветен министър

Оставката на министъра на образованието Тодор Танев вече e факт - на 5-я ден, след като му беше поискана от премиера. В сряда Борисов ще внесе кандидатурата на Меглена Кунева за министър на образованието за гласуване в парламента. Днес Борисов се е срещнал с Кунева и е приел номинацията й.

Надежда Василева
от Надежда Василева
13:43, 01.02.2016 (обновена)
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
премиерът одобри кандидатурата меглена кунева просветен министър

Двамата са обсъдили ускоряването на реформите в образованието и приемането на строго антикорупционно законодателство, съобщиха от правителствената пресслужба. Предстои да стане ясно каква част от парламентарната група на реформаторите ще застане зад Меглена Кунева.

Тази вечер Гражданският съвет към Реформаторския блок тайно обсъжда дали да подкрепи кандидатурата й. В петък при обявяването на номинацията стана ясно, че ДСБ, които също са част от блока, не са гласували, тъй като са в опозиция.

От Патриотичния фронт заявиха, че искат да изслушат Меглена Кунева и тогава ще решат дали да застанат зад нея. От ДПС посочиха, че няма да подкрепят кандидатурата не само на Меглена Кунева, а и на който и да е кандидат, защото отстоявили позицията си, че формулата на това управление е неподходяща.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 България и Черна Гора подписаха спогодба за социална сигурност
България и Черна Гора подписаха спогодба за социална сигурност
Париж под тревога. Бомбена заплаха затвори училища
Париж под тревога. Бомбена заплаха затвори училища