НОВИНИ

Премиерът Огнян Герджиков обяснява за сменените областни управители

Причината за смяната на половината областни управители в страната са сигнали за некоректното им поведение. Това става ясно от стенограмата от последното заседание на служебния кабинет, провело се на 7 февруари.

bnt avatar logo
от Агенция "Фокус"
14:45, 10.02.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

"Знаете, че в самото начало стигнахме до извода, че за да осигурим едни честни, демократични и свободни избори, ще се наложи да сменим областни управители, за които има сведения, че биха препятствали възможността за такива избори. Разбира се, много внимателно бяха взети предвид различни съображения, тъй като всеки опит да се подменят всички областни управители ще показва едно пристрастие, което ние не бива да проявяваме", посочва служебният премиер Огнян Герджиков.

"От друга страна, не можем да сме безучастни към сигнали, които са получавани за не съвсем коректно поведение на някои областни управители. С оглед на това, с взимане предвид на различни съображения и сигнали, се стигна до това, че половината от областните управители трябва да бъдат сменени", добавя министър-председателят Герджиков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дженифър Лопес и Дрейк охладиха връзката си
Дженифър Лопес и Дрейк охладиха връзката си
​Реформаторският блок се разширява преди изборите
​Реформаторският блок се разширява преди изборите