НОВИНИ

Премиерът: Основен приоритет е добивът на газ и нефт от Черно море

Основен приоритет на страната ни е добива на газ и нефт от Черно море - това каза днес в Стара Загора министър -председателят Бойко Борисов .Той участва във форум на старейшините в ГЕРБ, в който участие взеха членове и симпатизанти на партията .

bnt avatar logo
от Д. Петкова
17:30, 26.03.2016
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Борисов подчерта ,че добива на газ и нефт от Черно море вече е приоритет на управлението. Той посочи,че когато ГЕРБ не са на власт, първото нещо, което прави всяко друго правителство, е да спре проучванията за добив на природен газ, но въпреки това добивът ще започне в най скоро време. До средата на месец април трябва да пристигне оборудването.

Бойко Борисов - министър-председател: И в момента на Босфора е платформата, защото тя е толкова голяма, че сега я разглобяват за да може да мине Босфора и някъде април или май, на 19 април ще ви поканя да видите какво чудовище е и почваме да дупчим и да си добиваме газ и нефт. Румънците вече го правят, румънците в момента само 10 процента внасят газ, а ние 100 процента. 25 години след демокрацията това не ни е било позволено

Според премиера определени партии целят дестабилизация на страната, но той вярва, че стабилността на управлението трябва да се гради на повече диалогичност заради избирателите.

Бойко Борисов - министър-председател: Сега обаче много майсторски всичките партии в в управлението, подкрепящи управлението, поставят непрекъснато някакви условия. И много кадрови назначения, много, няма формула, няма сметката не мога да ви я кажа каква е, но винаги съм считал, че щом народът така ни е подредил в парламента, ще бъдем по диалогични.

Борисов отново говори за необходимостта от реформи в съдебната система. Като пример за проблемите в нея той посочи двойното убийство в Ботевград.

Бойко Борисов - министър председател: То е криминално, криминално и в един от тези, които сме заподозрели има и взривно устройство,но той е стрелял по полицай, по сарафи грабежи, лежал в затвора, пуснат и сега от ноември чака трета инстанция за 25-годишна присъда и е под домашен арест, а излиза на камерите. Минали са първа, минали са втора,чакаме трета.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен ,че в най-скоро време управляващите ще внесат в Народното събрание промените в Закона за устройството на съдебната власт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск раздаде спални чували на бездомници в Рим
Папа Франциск раздаде спални чували на бездомници в Рим
Сирийската армия завзе стратегическо селище северно от град Палмира
Сирийската армия завзе стратегическо селище северно от град Палмира