НОВИНИ

Премина първата тренировка на самолети и вертолети над София за 6 май

Над София летят военни самолети и хеликоптери - първа тренировка на летците за парада на 6 май. В неделя столичани, и всички пред екрана на БНТ ще видят да прелитат ниско - самолетите МИГ-29, СУ- 25, учебните "Пилатус", тежкият военнотранспортен "Спартан" и три вида хеликоптери. Заради тренировките и парада, до неделя е забранено летенето на дронове над центъра на София.

Николай Минков
от Николай Минков Снимки: БТА
20:08, 03.05.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Хеликоптерът Ми-17 по време на Гергьовднеския парад ще прелети с националиния флаг над София.

Капитан Александър Славчев - командир на хеликоптер Ми-17: Една доста сложна машина за управление. Иска се време, за да се свикне с особеностите. Ние минаваме единично, със 100 км в час над площада на 100 метра височина.

Хеликоптерната група от 3 машини ще бъде водена от щурмовия вертолет Ми-24.

Военният хеликоптер "Кугър" ще бъде част от въздушната формация, която по време на Гергьовденсикя парад ще прелети над София.

От командира на машината кап. Дончев научаваме в какъв ред ще летят двата "Кугъра" и Ми-24 .

Капитан Пламен Дончев - командир на екипаж на вертолет "Кугър" Формация от три вертолета - клин: Разстоянието е малко - интервал и дистаниця от 50-70 метра, което е сгъстен строй, но нещата са тренирани и пак ще бъдат тренирания и не е нещо, което е опасно.

Малко след 10.30 приключи рулирането на машините. Последва издигане над София към изходната позиция над Казичене. Посоката на летене е на запад. Вертолетите последователно преминаха над Цариградско шосе, Народното събрание и площад "Батенберг", след което направиха обратен заход и се върнаха към летището.

Общо 15 минути продължи полетът по време на първата репетиция за Гергьовденския парад над София. Част от парада ще бъдат и изтребителите Су-25 и МиГ-29, които тренират по отделен график.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН въвежда стандартизирани тестове преди първи клас
МОН въвежда стандартизирани тестове преди първи клас
Президентите на България и Австрия се срещнаха в София
Президентите на България и Австрия се срещнаха в София