НОВИНИ

Преподавател по биология ще е "Най-добрият учител, когото познавам" тази сряда

Кампанията на Българската национална телевизия и Министерството на образованието и науката продължава да представя талантливи и обичани учители от цялата страна.Тази сряда (10 май) в предаването „Денят започва с култура“ зрителите на БНТ1 ще имат възможност да видят филмовия портрет на преподавателя по биология от Националната природо-математическа гимназия Александър Милушев.

преподавател биология добрият учител когото познавам сряда
bnt avatar logo
от БНТ
16:52, 09.05.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Страстта към природните науки предопределя избора му за специалност в Софийския университет, а научният интерес го фокусира върху изучаването на необятния свят на насекомите.

Националният природо-научен музей е отправна точка в педагогическите му търсения, които са свързани с налагането на интерактивни методи в обучението по биология. Днес специална зала в научния център и богатата експозиция са неделима част от часовете по биология на Александър Милушев и неговите ученици.

Възпитаниците на Националната природо-математическа гимназия „Акад. Л. Чакалов“, където днес преподава Александър Милушев, вече десетилетия наред завоюват престижни награди и отличия от национални и международни олимпиади по природни и точни науки. Училището изгражда едни от най-подготвените бъдещи кадри в областта на медицината, математиката, информационните технологии, архитектурата, инженерните науки, физиката, химията, биологията, географията и много други.

През август тази година Александър Милушев ще бъде един от лекторите в Лятна академия ,,Биология“, която дава възможност на средношколците да изучават природата редом с именити професори, откриватели и педагози. Те ще споделят първите си преживявания от магическия свят на биологията и ще вдъхновят първите ти научни открития.

Режисьор на филма е Моника Якимова, а оператор – Димитрина Иванова. Продуцент на поредицата „Най-добрият учител, когото познавам“ е Васил Христов.

Очаквайте всяка сряда в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ1 поредният филмов разказ за „Най-добрият учител, когото познавам“!

Излъчените в филми от кампанията можете да гледате на сайта на БНТ www.bnt.bg

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пролетен панаир в Търговище
Пролетен панаир в Търговище
Столична община ще сложи камери в яслите
Столична община ще сложи камери в яслите