НОВИНИ

Преразпределението на средства от излишъка в бюджета скара​ БСП и ГЕРБ

Словесни престрелки между БСП и ГЕРБ на тема държавни пари. От БСП обвиниха Борисов в "кражбата на годината" заради преразпределението на средства от излишъка в бюджета. А той се очертава близо 3 милиарда лева. От ГЕРБ също излязоха с декларация. Управляващите бяха категорични, че парите се харчат законосъобразно. И отиват за секторни политики - за учители, полиция, социално-слаби хора, както и за важни инфраструктурни проекти.

Милена Кирова
от Милена Кирова
16:47, 14.12.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
преразпределението средства излишъка бюджета скара​ бсп герб
Антон Кутев - заместник-председател на ПГ на БСП за България: Управляващите казват, че са свършили много добра работа и затова са събрали толкова много пари над предвидените от бюджета. Това, както всички знаем, си е лъжа. Вместо да повишите пенсиите на пенсионерите правителството вчера реши да изхарчи 1 милиард и 350 милиона лева от въпросния излишък за строителството на магистрала "Хемус". Това преразпределяне ще бъде наречено и ще остане в историята като кражбата на годината.

Спас Гърневски - ГЕРБ: Имаше ,уважаеми дами и господа, две истини в тая декларация, която прочетохте. Едната е признахте, че българското правителство работи великолепно и е направило 2 милиарда излишък- откъде? От борба с корупцията и сивата икономика - това, което при вас не става никога. Второ - тези пари, които харчи българското правителство - тука е дългогодишен министър и управленец в областта на финансите, ще ви каже, че се харчат абсолютно законосъобразно.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Отстранен е възникналият технически проблем в системата на МВР
​Отстранен е възникналият технически проблем в системата на МВР
​Ръководството на болница Лозенец благодари на премиера за решението му
​Ръководството на болница "Лозенец" благодари на премиера за решението му