Пресата в Турция и САЩ разкрива нови подробности за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги на 2 октомври в Истанбул. Саудитският престолонаследник Мохамед Бин Салман е смятал Хашоги за опасен ислямист. Съобщава се още, че тялото му е било унищожено напълно чрез киселина.

Медии прибягват до ужасяващи подробности за смъртта на саудитския журналист Джамал Хашоги. Според високопоставен турски представител тялото на журналиста е било разтворено в киселина, след като е било разчленено.

Така не било нужно трупът да се погребва. Пред вестник "Хюриет" съветник на президента Ердоган и приятел на Хашоги заявява, че "единственото логично заключение" е че тези, които са убили критика на властите в Рияд, са унищожили тялот,о "за да не оставят следи".

В същото време американските вестници "Ню Йорк Таймс" и "Вашинготн пост" пишат за телефонен разговор между саудитския престолонаследник и Белия дом на 9 октомври, седмица след убийството на журналиста. От него ставало ясно, че принц Мохамед Бин Салман смята Хашоги за опасен ислямист. Разговорът бил със зета на Тръмп Джаред Къшнър и съветника по националната сигурност Джон Болтън

Саудитските власти провергават твърденията за такъв телефонен разговор.

Семейството на Хашоги отрича той да е бил член на "Мюсюлмански братя" - нещо, което той самият е отричал в последните години.

Американският държавен секретар Майк Помпео счита, че са нужни още няколко седмици, за да има Вашингтон достатъчно доказетелство за налагане на санкции на отговорните за убийството на Хашоги.