НОВИНИ

Пресечена кражба на маркирано гориво

Русенските митничари откриха 160 литра маркирано гориво без документи, превозвано в автоцистерна. Тя е собственост на едноличен търговец и е специализирана да зарежда плавателни съдове по река Дунав. Горивото е задържано, взети са проби за лабораторен анализ.

bnt avatar logo
от Венета Николова
17:58, 15.12.2015
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Митническите инспектори от отдел „Оперативен контрол" имали подозрение, че от превозното средство некоректно се отклонява гориво. Автоцистерната била снабдена с GPS система, митничарите знаели маршрута и я спрели за проверка, минути след като заредила с гориво плавателен съд в пристанището.

В товарния отсек на автоцистерната митническите служители открили 160 литра синя течност с мирис на нефтопродукт. Шофьорът не могъл да даде обяснения или да представи документи за наличното количество акцизна стока. Митничарите предполагат, че целта е нафтата да бъде продадена на черния пазар в нелегалните бензиностанции.

В края на ноември митническа група задържа 9600 литра дизел без акциз в микробус, действал като мобилна бензиностанция в района на Бяла. Отново по пътя за София на паркинг през април беше иззето близо тон нелегално гориво.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще наблюдават с дронове критичните участъци по Дунав
Ще наблюдават с дронове критичните участъци по Дунав
Българската продукция има европейски пазар
Българската продукция има европейски пазар