НОВИНИ

​Преспи сняг затлачват реката в Търговище

Преспи сняг затлачват реката в Търговище въпреки, че от снегопочистващата фирма увериха, че той няма да се изхвърля в речното корито. За това сигнализираха наши зрители. Според хората, изхвърлянето на мръсен сняг в реката е опасно, тъй като пътищата се обработват с химикали.

bnt avatar logo
от Денислава Атанасова
07:32, 19.01.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Тонове снежна маса е изсипана в коритото на река Врана до един от мостове в Търговище. Това предизвика общественото недоволство, след като при извозването на преспите от улиците от снегопочистващата фирма казаха, че те се складират на площадки извън града.

- Химикалите, които са в снега са проблем, не самия сняг.

- Вероятно ще се получи събиране на повече вода, като вир.

- Къде да се изхвърля снегът - в реката, естествено?!

Христалина Халачева, секретар на Община Търговище: Проблемът тук е, че просто са избутали камарата сняг в реката, но снегът в Търговище не се третира с химически вещества.

Изхвърляне на сняг в реката е обичайна практика и в световен мащаб, твърдят специалистите. Нямало риск нито от наводнения, нито от затлачване на речното корито.

Кирил Керев, гл. експерт „Сигурност" Община Търговище: Лично аз бях на този мост, на който са направени снимките и наблюдавах случайно някакъв голям къс да не попадне в канала, който е широк 50 см, да не го запуши - няма такава опасност.

Снегопочистващата фирма няма да търпи санкции, казаха от кметството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Дървата за огрев в Благоевград са на привършване
​Дървата за огрев в Благоевград са на привършване
Започват церемониите по встъпването в длъжност на Доналд Тръмп
Започват церемониите по встъпването в длъжност на Доналд Тръмп