НОВИНИ

Престрелка по време на дело в Москва

Стрелба по време на дело в Московския областен съд. Убити бяха трима души. Всички те са подсъдими по едно от най-гръмките за последните години в Русия криминални престъпления - убийството на 17 шофьори по главни пътища край Москва.

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева
19:32, 01.08.2017
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Можеше да е сцена от екшън-филм, но всичко се случва на живо в асансьора на третия етаж в Московския областен съд. С белезници, петима подсъдими по делото за масовите убийства на пътища край Москва са конвоирани към съдебната зала от двама полицаи. Един от подсъдимите се нахвърля върху един от служителите на реда и започва да го души. В опит за бягство, останалите отнемат оръжието на полицаите, но те все пак успяват да извикат помощ.

Светлана Петренко, говорител на Следствения комитет на Русия: "На третия етаж на сградата, където чака подкрепление командоси, се завързва престрелка. Един от полицаите е бил ранен, трима от подсъдимите са убити, а други двама са с тежки огнестрелни рани в болницата".

Очевидци разказват, че са чули най-малко 26 изстрела. Всички, които са се намирали в сградата, са били евакуирани. Делото срещу така наречената банда Джи Ти Ай - по името на компютърна игра, се води от миналата година. Подсъдими са общо девет души, арестувани през 2014. До тогава в продължение на няколко години те организират нощни нападения срещу автомобили на магистрали край Москва. Убиват шофьорите и пътниците и ги ограбват. Подсъдимите са обвинени общо в 17 убийства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Запален ТИР блокира движението по АМ Струма
Запален ТИР блокира движението по АМ "Струма"
Камарата на архитектите иска изцяло нов строителен закон
Камарата на архитектите иска изцяло нов строителен закон