"Очакваме на 25 март да бъде публикуван дневния ред на последната сесия на този Европарламент и ако точките по мобилен пакет 1 са включени, на 27 март ще проведем протест в Страсбург с колегите си от Румъния, Латвия, Литва, Полша и Унгария. Хубавото е, че днес имаме общо събрание на превозваческите фирми в Пловдив и ще обсъдим мерките за протест". Това заяви Ангел Траков, председател на Съюза на международните превозвачи.

Протестът ще премине както вече провелия се в Брюксел. Възможно е камиони да блокират улиците на Страсбург, има и други идеи, хората са готови на крайни мерки, каза още Траков.

Ангел Траков, председател на Съюза на международните превозвачи: Хората са безкрайно притеснени и изнервени от ситуацията, тъй като за пореден път ставаме свидетели на една икономическа война, която се води срещу България, но с политически средства. Това, което като бранш можем да направим в тази война, е да протестираме с всички законови средства, за да можем да повлияем на това политическо решение и да останем като бизнес.

За краткото време, в което се разбра, че въпреки всички усилия, планът за мобилност е възможно да се разглежда от сегашния Европарламент, българските превозвачи са наели един самолет, който ще закара 100-150 протестиращи до Страсбург на 27 март и ще ги върне същия ден обратно.

Ангел Траков призова всички политически сили, всички лидери, всички хора, които могат да повлияят на решението, да го направят.

Сред най-притеснителните точки за превозвачите от България, както и другите страни от Източна Европа, е изискването автомобилите и шофьорите да се прибират на 20 дни в страната си, а фирмите да плащат европейски ставки.

Българските превозвачи готвят протест срещу пакета "Мобилност" в Страсбург

Българските превозвачи готвят протест срещу пакета "Мобилност" в Страсбург

Българските превозвачи се готвят на 27 март за протест пред Европейския парламент в Страсбург срещу очакваното гласуване на пакет "Мобилност". Това съ...