НОВИНИ

Превозвачите ни са готови на протести, ако гръцките фермери блокират границата

Българските транспортни работници са готови на незабавни протести в случай, че гръцките фермери изпълнят заканата си и в средата на следващия месец блокират граничните пунктове със страната ни. Преди дни земеделци от южната ни съседка обявиха, че планират ефективен протест заради увеличени осигурителни вноски и намален размер на социалните помощи.

bnt avatar logo
от БНТ
06:41, 20.12.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Българските транспортни работници са категорични, че няма да допуснат затваряне на ГКПП Кулата-Промахон от протестиращи гръцки фермери.

Александър Стамболийски, зам.-председател на Съюза на българските транспортни работници: Миналата година предварително изпратихме официална протестна декларация до всички институции в България, които се задействаха на момента. Мислим тази година да процедираме по същия начин и да не оставяме да се стига до затваряне на границите. Доколкото знам от страна на институциите има договореност самата гръцка държава да не допуска повече такъв тип затваряне на границата.

До момента нито един роден превозвач не е получил обезщетение за загубите, които е понесъл заради блокадите на границата ни от страна на гръцки фермери през последните няколко години.

Александър Стамболийски, зам.-председател на Съюза на българските транспортни работници: Загубите бяха невероятни, милиони левове бяха реалните загуби на българските превозвачи и като цяло на българския бизнес. Нямаме информация, че някой е получил обезщетение вече. Няма към кого да отправим искания за такива обезщетения, не бе посочен реално кой е виновника за тези стачки, не бе посочен кой е отговорник. Когато ние правим протести имаме човек който е отговорен за това при тях такъв човек липсваше.

В началото на тази година, когато гръцките земеделски производители се опитаха да блокират Граничния пункт Промахон – Кулата, техниката им беше спряна от полицията и затваряне на границата не бе допуснато.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на жители на хисарско село срещу концесията на местните минерални извори
Протест на жители на хисарско село срещу концесията на местните минерални извори
Най-малко 12 души загинаха при катастрофа на туристически автобус в Мексико
Най-малко 12 души загинаха при катастрофа на туристически автобус в Мексико