НОВИНИ

Превозвачите прекратиха протеста си

Превозвачи и шофьори на тирове протестираха на граничния пункт "Кулата" срещу километричните колони и бавната работа на институциите. До блокада на граничния пункт не се стигна и след едночасови преговори с представители на властта голяма част от исканията на превозвачите бяха удовлетворени.

bnt avatar logo
от БНТ
17:24, 29.05.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

От Агенция "Митници" и гранична полиция обещаха, че на „Кулата" ще бъдат отворени три трасета за преминаване на камиони, както и три кантара, които ще работят постоянно. От своя страна директорът на полицията в Серес е обещал, че до 12 юни ще бъде отворено и второто трасе, което в момента се ремонтира, а при необходимост ще има и трето.

Стоян Мандаджиев - директор на Гранична полиция - Смолян
Ще бъде осигурен полицай от гръцка страна и такъв от българска страна, които ще регулират движението, за да не възникват ПТП-та. Това е до 10-12 юни. На следващия въпрос - физическият контрол да бъде изведен по-напред - това вече е направено.

От Митница Югозападна заявиха, че повече няма да има затворени кантари за камионите.

Георги Александров - директор на Митница Югозападна
По отношение на дисплеите, които желаят превозвачите да бъдат поставени така че шофьорите да виждат резултатите от измерването. Искам да ме разберете обаче, че това е свързано и с пари.

Въпреки постигнатите споразумения част от шофьорите са притеснени, че ефектът от договореното може да е кратък.

Александър Стамболийски - заместник-председател на Съюза на транспортните работници
Ще наблюдаваме какво се случва и ще информираме постоянно чрез медиите, които са пред нас, за да може да има прозрачност на действията и от наша, и от страна на институциите.

Протестът на граничен пункт Кулата днес премина мирно и до безредици не се стигна, но шофьорите се заканиха, че ако мерките не заработят в обещаните срокове, ще блокират границата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път студенти играят на голямата сцена на Народния театър
За първи път студенти играят на голямата сцена на Народния театър
Отпускат спешна финансова помощ за Онкологичната болница в Благоевград
Отпускат спешна финансова помощ за Онкологичната болница в Благоевград