Ако европейските депутати решат т.нар. пакет „Мобилност“ да бъде гласуван в ЕП в сряда, българските превозвачи са готови на ефективни стачни действия в Страсбург. Това заяви пред БНТ Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи.

Вижте повече във видеото:

Дори и пакет „Мобилност“ да влезе за гласуване в сряда, това ще е на първо четене. Най-добрият вариант за българските превозвачи е второто четене на законопроекта да остане за следващия Европарламент.

Ако пакетът „Мобилност“ не бъде изваден от дневния ред за сряда, българските превозвачи имат готовност за протестни действия в Страсбург, заяви пред БНТ Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи. Протестните действия ще бъдат съвместни с колеги от Румъния, Полша, Латвия и Литва.

Ако пакетът „Мобилност“ бъде гласуван, това ще причини фалита на множество български малки и средни предприятия в България и регистрация или миграция на големите фирми, заяви Рашков.

Европарламентът решава дали ще гласува Пакет "Мобилност"

Европарламентът решава дали ще гласува Пакет "Мобилност"

Решаващи минути за българските превозвачи. В този час Европейският парламент решава дали спорният пакет "Мобилност" да влезе в дневния ред на депутати...