НОВИНИ

Превозвачите заплашват с протести заради тапи по границите ни

Заради километричните опашките от тежкотоварни камиони по границите на страната от Съюза на международните превозвачи в България заплашиха с протести, ако до седмица проблемът не бъде разрешен.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
21:44, 14.10.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
превозвачите заплашват протести заради тапи границите

Според собственици на транспортни фирми заради висенето с часове пред контролно-пропускателните пунктове само от един камион загубите на ден надхвърлят 150 евро, и то без неустойките.

Най-тежко е положението на "Капитан Андреево" и Дунав мост 2. На българо-румънската граница опашките от чакащи ТИР-ове са около 6 км и отнемат по 15 часа на кола. На изхода към Турция пък се чака денонощие. Според превозвачи една от причините за огромните колони е липсата на достатъчно служители по граничните ни пунктове.

Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на международните превозвачи: Имахме случай 62 часа престоява наш шофьор на границата - без храна, без вода, без тоалетна, трябва да си пази стоката. Ние очакваме да ескалира напрежение от самите шофьори, които вече започнаха да отказват курсове до Турция и нашите превозвачи ще започнат да се оттеглят от тази дестинация, което ще бъде много сериозен удар върху българския автомобилен транспорт и върху икономиката ни като цяло.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спира финансирането на Медицинския университет в София
Спира финансирането на Медицинския университет в София
Барак Обама: Демокрацията е в опасност на президентските избори
Барак Обама: Демокрацията е в опасност на президентските избори