НОВИНИ

Превърна ли се в скандал 8-дневната визита на Трюдо в Индия?

Кога желанието да покажеш уважение към културата на една страна, преминава границите на добрия вкус? Канадският премиер Джъстон Трюдо и семейството му по време на визита в Индия приковаха погледите на местните, а и на световните медии.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:50, 24.02.2018
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Известен с афинитета си към шарени чорапи и дрехи, при тази си задгранична визита, Трюдо надмина дори себе си. Още с пристигането си, той, съпругата и децата му заложиха на традиционни индийски дрехи.

И ако еднократната поява на семейство Трюдо по този начин, можеше да се сметне за засвидетелстване на уважение към местната култура, то последвалата цяла серия от "традиционни" визии, предизвика и немалко подигравателни коментари.

Ашима Синх, преподавател по журналистика: Облеклото му беше такова, сякаш се опитва да бъде повече индиец и от самите индийци. Цялото семейство малко прекали. Разбирам, че се опитват да покажат, че харесват местната култура, но никой тук не ходи облечен така в ежедневието си.
Мъж: Струва ли ми се, или тази постановка е малко прекалена? В случай, че не знаете, ние индийците не се обличаме така всеки ден. Дори и в Боливуд.

При срещата си с боливудска звезда Трюдо изглеждаше много повече като персонаж от кинолента, отколкото истинският актьор до него.

Всъщност визитата на канадеца започна зле и по политическа линия, с отсъствието на индийския премиер Моди при пристигането му, прието като демонстрация на неуважение.

Моди пък също имаше свой силен момент тази седмица, поздравявайки едно от децата на канадския си колега по доста нетрадиционен начин.

Колкото до Трюдо - критиките към него очевидно дадоха резултат и в края на визитата си той вече се придържаше към традиционните костюм и вратовръзка.

Но шегата вече е факт и всички са в очакване на видят дали при посещението си във Великобритания, няма да се облече като един от гвардейците на кралицата, както го съветват в социалните мрежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Закриха Берлинале с българския филм Ага
Закриха "Берлинале" с българския филм "Ага"
Демонстрация за спасяване от лавини проведоха на Бъндеришка поляна
Демонстрация за спасяване от лавини проведоха на Бъндеришка поляна