НОВИНИ

През 2018 г. ще бъде приета глобална договореност по управлението на миграцията

Свидетели сме на исторически и знаков консенсус по т. нар. Декларация от Ню Йорк за съвместни действия по управлението на мигрантските и бежанските потоци. България е част от този консенсус с призива за цялостно прилагане на действащите споразумения за реадмисия. Това коментира президентът Росен Плевнелиев пред български медии в централата на ООН в Ню Йорк, след като взе участие в пленарното заседание на срещата на високо равнище по широкомащабните мигрантски и бежански потоци, съобщиха от неговия прессекретариат.

2018 приета глобална договореност управлението миграцията
bnt avatar logo
от БНТ
10:15, 20.09.2016
Чете се за: 00:20 мин.
По света

През 2018 г. ще бъде приета глобална обвързваща договореност по управлението на мигрантските и бежанските потоци, обяви държавният глава. Международната организация по миграция бе интегрирана с консенсус към усилията на ООН в тази посока, което е крачка в правилната посока, посочи Росен Плевнелиев.

"Посланието е ясно - ще си сътрудничим всички заедно. Даваме си сметка за трагедията на 265 милиона мигранти в света, а тенденцията е броят им да се увеличава. Затова всички политици действаха адекватно и отговорно. Ангажиментът на всички държави за общо действие, сигурен съм, ще доведе до очакваните от гражданите резултати", заяви президентът Росен Плевнелиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мним полицай взел с измама от силистренка 8050 лева
Мним полицай взел с измама от силистренка 8050 лева
Крадци и бездомници неволно помогнали за обезвреждането на бомби в Ню Йорк
Крадци и бездомници неволно помогнали за обезвреждането на бомби в Ню Йорк