НОВИНИ

​През 2019 г. от София до Слънчев бряг ще се пътува изцяло по магистрала

През 2019 година от София до курорта Слънчев бряг водачите на автомобили ще пътуват по магистрала. Това каза пред журналисти в Поморие министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той уточни, че за да е готова изцяло магистралата, трябва да се направи и северният обход на Бургас.

bnt avatar logo
от БТА
19:41, 15.06.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Днес в Поморие министър Нанков заедно с премиера Бойко Борисов откриха новият четирилентов път от Поморие до Ахелой. Нанков каза, че отсечката е бижу в подкрепа на туризма и общините. Обектът е завършен предсрочно, но това не означава, че е направен компромис с качеството при строителството, добави Нанков. Догодина ще е готов и обходът на Поморие, към момента обаче за това трасе има подадени 21 жалби от собственици на земи.

Премиерът Борисов информира, че стойността на отсечката Поморие - Ахелой възлиза на 21 500 000 лева. Министър-председателят коментира още, че правителството продължава да отпуска средства за ремонтирането на пътищата в страната. Като пример той посочи, че днес е пуснат участък от 48 км от автомагистрала "Тракия", след като 35 години този основен път не е обновяван.

Премиерът добави, че усилено се строят и магистралите "Струма" и "Хемус" и се надява, че след като бъде въведена тол системата у нас, приходите от нея ще се инвестират в ремонта на пътища, а не от бюджета. Искам във всяко училище да има интернет, да вдигнем парите на учителите, добави Борисов.


Всички заведения в комплекса "Какао бийч" на южния плаж в курорта "Слънчев бряг" са законни, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Докладът на Дирекцията за Национален и строителен контрол е готов. В понеделник министърът ще се запознае изцяло с него, на предварително е разбрал, че заведенията отговарят на Закона за устройство на територията и дефиницията за преместваем обект.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Миграционната политика - причина за разногласия между европейските страни
Миграционната политика - причина за разногласия между европейските страни
Скопие и Атина се готвят за подписването на споразумението за името на Македония
Скопие и Атина се готвят за подписването на споразумението за името на Македония