През 2019 година от София до курорта Слънчев бряг водачите на автомобили ще пътуват по магистрала. Това каза пред журналисти в Поморие министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той уточни, че за да е готова изцяло магистралата, трябва да се направи и северният обход на Бургас.

Поморие

© снимки: БТА

Днес в Поморие министър Нанков заедно с премиера Бойко Борисов откриха новият четирилентов път от Поморие до Ахелой. Нанков каза, че отсечката е бижу в подкрепа на туризма и общините. Обектът е завършен предсрочно, но това не означава, че е направен компромис с качеството при строителството, добави Нанков. Догодина ще е готов и обходът на Поморие, към момента обаче за това трасе има подадени 21 жалби от собственици на земи.

Премиерът Борисов информира, че стойността на отсечката Поморие - Ахелой възлиза на 21 500 000 лева. Министър-председателят коментира още, че правителството продължава да отпуска средства за ремонтирането на пътищата в страната. Като пример той посочи, че днес е пуснат участък от 48 км от автомагистрала "Тракия", след като 35 години този основен път не е обновяван.

Премиерът добави, че усилено се строят и магистралите "Струма" и "Хемус" и се надява, че след като бъде въведена тол системата у нас, приходите от нея ще се инвестират в ремонта на пътища, а не от бюджета. Искам във всяко училище да има интернет, да вдигнем парите на учителите, добави Борисов.


Всички заведения в комплекса "Какао бийч" на южния плаж в курорта "Слънчев бряг" са законни, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Докладът на Дирекцията за Национален и строителен контрол е готов. В понеделник министърът ще се запознае изцяло с него, на предварително е разбрал, че заведенията отговарят на Закона за устройство на територията и дефиницията за преместваем обект.