Днес се прощаваме с Дядо Добри - светецът от Байлово, който почина вчера на 103-годишна възраст. Един обикновен човек, който обаче оставя след себе си много уроци - за доброта, човечност, любов към ближния. Дядо Добри беше един от най-големите дарители на православни храмове в България. Поклонението пред Дядо Добри ще продължи през целия ден.

Дядо Добри беше един от най-големите частни дарители на православни храмове в България. Дълги години събираше помощи пред "Св. Александър Невски". През 2009 г. той дари над 35 000 лв. на катедралата, което е най-голямото частно дарение в 100-годишната история на храма.

Почина дядо Добри

Почина дядо Добри

На 103 години почина дядо Добри - най-щедрият дарител на храм-паметника "Св. Александър Невски". Хората го познаваха като Божия странник, Безсребреник...

През годините дядо Добри се отделя от материалните аспекти на живота и се посвещава изцяло на духовното. Именно тази нова посока в живота и примерът, който дава впоследствие с щедростта и аскетизма си, карат мнозина да го наричат „Светецът от Байлово".

Погребението ще бъде на 15 февруари.