НОВИНИ

През януари 50 кучета от приютите на "Екоравновесие" са намерили своя нов дом

През януари 50 кучета от приютите на "Екоравновесие" са били осиновени. Това е казал директорът на ОП "Екоравновесие" Веселин Асенов, цитиран от пресцентъра на Столична община.

януари кучета приютите екоравновесие намерили своя нов дом
bnt avatar logo
от БНТ
14:39, 09.02.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Общинското предприятие планира да продължи кампаниите за осиновяване с цел намиране на дом на постъпилите при тях изоставени кучета. През март ще бъде проведена заедно с доброволци отново кампанията "Подари си приятел" в Ринг Мол София.

Именно там гражданите могат да видят част от кучетата, настанени в приютите, да разходят куче, да си изберат домашен любимец и да го осиновят. Кампанията е започнала през миналата година и освен в мола, кучета са били представени в градинката "Заимов" и на Женския пазар, както и по време на фестивалите " София диша" и "Живей активно".

През 2017 година са осиновени общо 693 кучета, се посочва в съобщението.
През януари са били кастрирани 218 кучета, като 193 са върнати по местата на залавянето им. "За съжаление продължава изоставянето на домашни кучета", е заявил Веселин Асенов и е посочил като пример предадена за отглеждане в приюта майка-питбул с малките й. В приюта постъпват за отглеждане все повече породисти кучета. Доброволно от собствениците, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци през януари са предадени 9 кучета.

През март ще започне активната работа и по кастрирането на кучета от крайградските райони и промишлените зони на града. Целта е да се намали тяхната популация, информираха от Столична община.
През тази пролет ще бъде извършено преброяване на бездомните кучета. Преброяването е възложено на екипите на фондация "Четири лапи". Последното преброяване е било правено през 2015 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Парламентът одобри закупуването на някои лекарства без обществени поръчки
​Парламентът одобри закупуването на някои лекарства без обществени поръчки
Закрита гимназия се превръща в център за обучение по безопасност на движението
Закрита гимназия се превръща в център за обучение по безопасност на движението