Дебатът между претендентите за президент на Украйна не се състоя. Той трябваше да се проведе на Олимпийския стадион в Киев, но се появи само сегашният държавен глава Петро Порошенко. Опонентът му Володимир Зеленски обяви, че ще участва в дебат, но не и днес. Порошенко предложи утре двамата да дадат общо интервю за частна киевска телевизия. Но засега няма отговор от съперника му. Балотажът е насрочен за 21 април. На първия кръг най-много гласове спечели комедийният актьор Зеленски.

Новакът в политиката Володомир Зеленски обеща шоу преди балотажа. Днес той осигури на претендента си самостоятелно представление.

„Тъжно е, че президентските избори започват да приличат на нямо кино“, заяви действащият украински президент.

Идеята за дебат беше на комедийния актьор. Оказа се, че е уточнено мястото, но не и датата. От управата на стадиона заявиха, че двата щаба са изпратили заявки за различни дни. Порошенко предложил дебатът да бъде на 14 април от 14 часа, а Зелнски - на 19 от 19 часа.

Петро Порошенко, президент на Украйна
Петро Порошенко, президент на Украйна © БГНЕС
Кандидат-президентите на Украйна потърсиха подкрепа в Западна Европа

Кандидат-президентите на Украйна потърсиха подкрепа в Западна Европа

Близо седмица преди втория тур на президентските избори в Украйна, двамата претенденти за поста потърсиха подкрепа в Западна Европа. Настоящият държав...

Хиляди привърженици на Порошенко го очакваха пред стадиона. В отсъствието на опонента си, той отговаря сам на журналистическите въпроси. Увери, че ще уважи желанието на народа, ако Зеленски бъде избран за президент и отново го прикани за дебат.

Петро Порошенко, президент на Украйна: Володимир Олександрович, сигурен съм, че ни гледате. Сигурен съм, че може да се включите в дебат.

С обещанието да се бори с корупцията и бедността, комикът, който има политически опит само от ролята на президент в телевизионен филм, спечели на първия тур 31%. За сегашния президент гласуваха около 16% от избирателите.

Володимир Зеленски е фаворит за президентските избори в Украйна?

Володимир Зеленски е фаворит за президентските избори в Украйна?

Според резултатите от първия тур на президентските избори в Украйна комикът и актьор Володимир Зеленски води с около 30%. На балотажа той ще се изправ...