Утре за президентската институция е ден на отворените врати. Всички, които имат желание, могат да разгледат сградата отвътре. Освен това в Гербовата зала е подредена специална изложба, посветена на Апостола на свободата. Един от най-интересните експонати е тефтерчето на Васил Левски, което рядко се показва на широката публика.

Тефтерчето на Левски се пази в специално изработена кожена кутия и се съхранява в трезорите на БНБ. Показва се рядко при специални случаи. То съдържа записките, които Апостола си е водил в последните две години от живота си. Ето тук, на дата 25 ноември 1871 той е записал:

Мартин Иванов - Секретар по духовност, култура и национална идентичност на Президента на Републиката: Захващам да водя точни сметки от дека какво вземам и за какво давам" .За какво харчи пари и тук може да видите, че всяка пара, всяка стотинка, която той е разходвал за кон, за ечемик, за храна, за кафета на различни пазачи на проходите, за да може да мине по-безпрепятствено,е отразена и записана.

В експозицията е и личното кръстче на Апостола,кама и сабята му, фалшиви турски печати, с които Левски е подправял тескерета, оригинални фотографии на Дякона. Може да се види и писмото му до Панайот Хитов, в което е записана великата мисъл "Ако спечеля, печели цял народ, ако загубя - губя само мене си".

Президентската институция утре ще отвори врати за посетители от 10 до 16 часа. Първите гости ще посрещне лично президентът Росен Плевнелиев.