НОВИНИ

Президентът даде традиционния прием за дипломатическите мисии у нас

През изминалата година, въпреки многобройните кризи, България беше фактор на стабилност в региона и Европейския съюз. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на традиционния прием за ръководителите на дипломатическите мисии, акредитирани у нас.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:24, 22.01.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
президентът даде традиционния прием дипломатическите мисии нас

Той посочи, че България спазва човешките права на бежанците, но и пази добре границите си. Президентът напомни, че тероризмът е предизвикателство и заплаха, с която държавите могат да се справят само заедно.

От името на дипломатическите мисии, акредитирани в България, посланикът на Палестина у нас д-р Ахмeд Ал Мадбух отбеляза, че пред 2015 г. тероризмът ескалира до критични равнища, което принуди милиони да потърсят убежище далеч от родината си. Посочи също, че международната общност е станала по-обединена и по-будна за решаването на тези конфликти мирно.

Росен Плевнелиев: "Идеологията на тероризма може да бъде победена чрез образование и интеграция на бедните и маргинализираните групи в обществото. Терористичните атаки не са сблъсък на цивилизациите, а сблъсък между човешката цивилизация и варварството. Ако не искаме терористите да победят, трябва да продължим да бъдем толерантни, да спазваме човешките права и свободи, да уважаваме различния".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да се забавляваме в студа
Как да се забавляваме в студа
Румен Йончев: Кандидатите за президент да бъдат ясни до лятото
Румен Йончев: Кандидатите за президент да бъдат ясни до лятото