НОВИНИ

Президентът е подписал указа за освобождаване на Младен Маринов

Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов от поста му. Така няма пречка кандидатурата на Младен Маринов да бъде гласувана утре в Народното събрание.Във Фейсбук Румен Радев коментира, че е подписал указа, след като правителството се е съобразило със закона и е задействало съгласувателната процедура за освобождаването на Маринов. По думите на Румен Радев, слабостите, пропуските и скандалите в работата на МВР, допълнително обосновават това решение. Според него с намерението си да предложи Маринов за министър на вътрешните работи, премиерът и управляващото мнозинство поемат отговорност за кадрово решение, което се приема критично от обществото.

Надежда Василева
от Надежда Василева
09:43, 19.09.2018 (извънредно)
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

След няколко дни задочни спорове между институциите, днес сагата около освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР приключи. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че не са внесени допълнително документи, различни от тези, които са били внесени първия път. Цветанов коментира също така, че президентът е направил добър ход като е подписал указа за освобождаване на Младен Маринов като главен секретар на МВР. От БСП коментираха, че утре ще бъдат в пленарната зала за гласуването на промените в кабинета.

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Радвам се, че разумът надделя и всъщност това нещо, което се генерираше последните няколко дни за война между институциите, вече можем да кажем, че това е затворена страница. Процедурата вече ще бъде приключена в утрешния ден, имаме вече издаден указ от президента и се радвам, че в общи линии се съобрази с мнението на всички конституционалисти, които имаха възможността да изразят своето мнение.
Волен Сидеров, "Атака": Беше излишно това упорство от страна на президента Радев. Радвам се, че той се е коригирал, защото иначе влизахме в един конфликт между институциите, който няма реална причина. Аз чух няколко пъти в негови изявления думата законност. Тук няма нищо незаконно. при предлагането на Младен Маринов, за освобождаване на процедурата е изяснена юридически. Ако не беше подписал указа, идваше една борба напук.
Антон Кутев, БСП: Президентът работата му е да подписва укази, така че не виждам нищо странно в това, че е подписал указа. Кога ще го подпише е негов избор в края на краищата. Даже не виждам и разминаване. Според мен имаше някакво съизмерване на рейтинги или на институционална сила в държавата, което беше ненужно, поне на мен така ми се струва. Факт е, че всичко това приключва по този начин, за гласуването на оставките и промените в зала ще бъде цялата група на БСП.
;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Театърът ни очаква с нови заглавия
"АРТ посоки с Галя Крайчовска": Театърът ни очаква с нови заглавия
Назначиха Росен Попсавов за временен директор на Aгенцията по горите
Назначиха Росен Попсавов за временен директор на Aгенцията по горите