Възстановеното Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски" в Долна Миторополия официално беше открито с ритуал по връчване на бойното знаме. На церемонията присъстват президентът Румен Радев - възпитаник на училището, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и много гости. Спазена беше традицията на новото войсково знаме да се забият златни пирони на дръжката, което олицетворява принадлежността му към висшето училище.

Румен Радев, президент на Р. България: Днешното събитие не е просто инвестиция в нашето бъдеще. То е морален акт на възстановяване на гордия български авиационен дух и достойнство. То е действие, което дължахме на вековната ни авиация, на поколенията преподаватели, летци и авиационни специалисти. На нашите учители с побелели коси, които отдадоха младостта и силите си на българската авиация.
Красимир Каракачанов, министър на отбраната: За мен е чест да бъда в този ден, тук с вас когато възстановяваме една несправедливост. Защото в българската история има политици, които взимат мъдри решения, има такива, които взимат глупави решения. Едно от тези решение бе закриването през 2002 година на ВВУ в Долна Митрополия.