НОВИНИ

Президентът издаде указ за освобождаването на ген. Румен Радев

Държавният глава и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Росен Плевнелиев издаде указ за освобождаването на командващия на Военновъздушните сили от длъжност и от военна служба, след като в Администрацията на президента постъпи предложение от Министерския съвет.

президентът издаде указ освобождаването ген румен радев
bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 10.08.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Издаденият от държавния глава указ с номер 282 от 10 август 2016 г. за освобождаването на ген. Румен Радев вече е изпратен в Канцеларията на Министерския съвет, за да бъде прeподписан от министър-председателя.

Законът за отбраната и Въоръжените сили на Република България изисква с нарочна заповед министърът на отбраната да завърши окончателно процедурата по освобождаване на ген. Радев.

Днес сутринта министрите гласуваха оставката на Радев. Оттеглянето на генерал Радев като офицер от висшия команден състав му даде правото да се включи в президентската напредвара. Така докато в Министреския съвет тъкмо бе гласува оставката на ген. Радев, в съседната сграда на Народното събрание БСП и АБВ си стиснаха ръцете да го номинират за президентския пост.Все още не е ясно кой ще поеме поста главнокомандващ на ВВС.

Бойко Борисов, министър-председател
"Точка 11-та - проект на решение за продължение до президента на Република България за издаване на указ за освобождаване от длъжност и военна служба на офицер от висшия команден състав. Това е за ген. Радев".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще върне на Франция Мурад Хамид
България ще върне на Франция Мурад Хамид
Турция и Русия ще разговарят за Сирия
Турция и Русия ще разговарят за Сирия