Алжирският президент Абделазис Бутефлика няма да се кандидатира за пети мандат. Новината тази вечер дойде от президентството. Оттам съобщиха, че се отлагат насрочените за 18 април избори.

Предстоят промени в управлението на Алжир. Премиерът вече подаде оставка. Вчера Абделазис Бутефлика се върна в Алжир след двуседмичен престой в швейцарска болница.

Бутефлика е на власт от 20 години. Той не се е появявал на обществени места от 2013-та година, когато получи инсулт. Намеренията му да се кандидатира за нов мандат предизвикаха масово недоволство. Протестите срещу управлението започнаха преди три седмици в големите градове на страната и бързо се разраснаха.

Протестите в Алжир продължават

Протестите в Алжир продължават

В Алжир над 1000 съдии минаха на страната на протестиращите и обявиха, че няма да бъдат наблюдатели на изборите следващия месец. Демонстрациите срещу...

Днес към демонстрациите се присъединиха около 1000 съдии и Гилдията на адвокатите. За утре беше насрочена голяма демонстрация на студентите. През последното денонощие, обаче, военните, които са гарант за стабилната власт в страната се обявиха за единство с народа. По всичко личи, че това е наклонило окончателно везните за решението на Бутефлика да се откаже от бъдещето управление на Алжир.