НОВИНИ

Румен Радев награждава в Конкурса за иновативно предприятие на 2017

Президентът на Република България Румен Радев ще отличи победителите в 13-о издание на Конкурса "Иновативно предприятие на годината 2017". Български новостартиращи и утвърдени предприятия могат да кандидатстват по електронен път до 15 октомври включително. Държавният глава ще връчи наградите по време на Националния иновационен форум на 5 декември 2017 г.

Румен Радев награждава в Конкурса за иновативно предприятие на 2017
bnt avatar logo
от БНТ
10:55, 12.09.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

13-ото издание на Конкурса "Иновативно предприятие на годината ", 2017 се организира от Фондация “Приложни изследвания и комуникации” и Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия в партньорство с БНТ.

Кандидатстването се извършва по електронен път до 23:45 часа на 15 октомври 2017 г. В конкурса могат да участват активни български фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години.

Конкурсът има за цел да популяризира успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии. Кандидатите се оценяват в категории според въздействието на отличените иновации. Победителите се обявяват на ежегодния Национален иновационен форум на 5 декември 2017 г. Лично президентът на Република България г-н Румен Радев ще открие събитието и ще връчи наградите.

Националният конкурс "Иновативно предприятие на годината" стартира през 2004 г. Близо 80 компании са отличени за новаторските си разработки. Инициативата е призната от Европейската комисия за добра национална практика за подкрепа на иновационното развитие.

„Внедряването на иновации е от ключово значение за постигането на устойчив растеж. Някои ключови инструменти дадоха тласък на успеха благодарение на мъдрото планиране от страна на българската държава. Български компании създадоха работни места в региона, а не само в страната“, заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на 12-ия Иновационен форум.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледат искането за връщане на Лазар Влайков в ареста
Гледат искането за връщане на Лазар Влайков в ареста
Оградата на ново спортно игрище в Русе отново е за ремонт
Оградата на ново спортно игрище в Русе отново е за ремонт