НОВИНИ

Президентът на Черна гора е на посещение в България

Европейската интеграция на Западните Балкани е условие за стабилност, сигурност и общ напредък на целия Европейски съюз. Това заяви президентът Румен Радев след среща с черногорския си колега. Филип Вуянович е на официално посещение у нас.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:09, 15.01.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Президентът Филип Вуянович е първият лидер на страна от Западните Балкани, който посещава страната ни дни след като България пое председателството на Съвета на ЕС. Той не скри своята благодарност, че България изведе като приоритет за председателството европейската перспектива и свързаност на държавите от региона.

Филип Вуянович - президент на Черна гора: За Черна гора, а вярвам и за останалите държави от Западните Балкани, това е възможност да ускорят своите действия за интеграцията. Максимално да използват шанса, който България осигурява за по-добрата комуникация както с брюкселската администрация, така и с другите страни членки на съюза.
;

Президентите на Черна гора и България са единодушни, че просперитет и инвестиции може да има само при сигурност и стабилност в региона. Общо е мнението, че политическият диалог е много активен, но икономическите връзки трябва да се подобрят.

Румен Радев - президент на България: Ние ще работим за по-голямата свързаност на региона - транспортна, енергийна, дигитална. За нас е изключително важно нашите граждани да могат да пътуват по-добре, по-често, по-свободно. Защото най-важна е комуникацията между нашите граждани.

Премиерът Бойко Борисов заяви пред госта, готовността на страната ни да продължи да помага в преговорния процес на Черна гора. Филип Вуянович се срещна и с председателя на парламента Цвета Караянчева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да напуснеш работа по принуда - историята на Невин
Да напуснеш работа по принуда - историята на Невин
Жители от Русе плащат винетки, за да стигат до работните си места в града
Жители от Русе плащат винетки, за да стигат до работните си места в града