Директорът на Интерпол Мун Хунвей е подал оставка, съобщи организацията. Новината дойде след като Китай обяви, че го разследва за нарушения на закона. Оставката е получена в генералния секретариат на Интерпол във френския град Лион и влиза в сила незабавно, се казва в официалното съобщение.

В съобщението от централата на Интерпол се добавя още, че южнокореецът Ким Йон-ян ще изпълнява временно длъжността президент на Интерпол до избирането на нов, което ще стане на форум на организацията, който ще се състои на 18-21 ноември в Дубай.

Освен президент на Интерпол Мън е и заместник-министър на обществената сигурност на Китай. По-рано днес Централната комисия за проверка на дисциплината при Китайската комунистическа партия съобщи, че шефът на Интерпол е разследван по подозрение в нарушение на китайските закони.

"Нямаме информация", каза говорител на френското вътрешно министерство в отговор на молба да коментира съобщението на китайските власти.

Директорът на Интерпол е задържан от китайките власти за закононарушения

Директорът на Интерпол е задържан от китайките власти за закононарушения

Обрат по случая с изчезналия директор на Интерпол. Мън Хунвей се оказа задържан от китайските власти, за да бъде разпитан за предполагаеми нарушения н...