НОВИНИ

​Президентът на Сърбия смени началника на Генералния щаб

Генерал-подполковник Милан Мойсилович е новият началник на Генералния щаб на сръбската армия, който ще смени на поста генерал Любиша Дикович, предаде ТАСС, като се позова на президента на Сърбия Александър Вучич.

bnt avatar logo
от БТА
10:12, 15.09.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света
​президентът сърбия смени началника генералния щаб

Президентът прие оставката на Дикович и му благодари за службата, като съобщи, че е издал указ за награждаването му "с най-високия орден, с който някога е награждаван сръбски военен - Орденът на Звездата на Караджордже първа степен". "Това е гояма чест за Дикович, но и отговорност за тези, които ще го сменят" заяви президентът, цитиран от ТАСС.

Милан Мойсилович досега беще помощник на министъра на отбраната по отбранителната политика, а преди това, от 2013 до 2017 г. е бил глава на военното представителство на Сърбия в НАТО в Брюксел. Роден е в Косовска Митровица през 1967 г., завършил е военна академия, командно-щабна школа и Школата за национална отбрана, в различно време е заемал длъжностите заместник-командващ оперативния отдел на генералния щаб и началник на пехотата в сръбската армия. Заместник-началник на генералния щаб стана генерал-майор Петър Цветкович.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Взаимоотношенията в кабинета и в патриотичната коалиция - говори Волен Сидеров
Взаимоотношенията в кабинета и в патриотичната коалиция - говори Волен Сидеров
Отбелязваме 99 години от рождението на Николай Хайтов
Отбелязваме 99 години от рождението на Николай Хайтов