НОВИНИ

Президентът на Украйна Петро Порошенко пристигна на посещение в Белград

Президентът на Сърбия Александър Вучич ще бъде днес домакин на президента на Украйна Петро Порошенко по време на официалното му посещение в Сърбия, съобщават белградските издания. Порошенко пристигна снощи в Белград, където на летището бе посрещнат от министъра за европейска интеграция Ядранка Йоксимович, съобщава в. "Данас".

bnt avatar logo
от БТА
10:07, 03.07.2018
Чете се за: 00:38 мин.
По света
президентът украйна петро порошенко пристигна посещение белград

Президентът на Украйна ще се срещне днес със сръбския държавен глава и ще участва в бизнес форум Сърбия - Украйна. С украинския президент ще разговарят и премиерът Ана Бърнабич и председателката на сръбската Скупщина Мая Гойкович. Патриархът на Сръбската православна църква Ириней продължава да смята, че сега не е времето за посещение на папа Франциск в Сърбия, докато сръбският външен министър Ивица Дачич смята, че това посещение би било от полза, пише вестник "Блиц".

Ириней посочва за "Блиц", че по време на срещата му неотдавна с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин, който бе на посещение в Сърбия, не е станало дума за посещение на папа Франциск в Сърбия.

В началото на годината сръбският патриарх Ириней заяви, че не е време за посещение на папа Франциск заради всичко, което се случи в миналото и заради огромния брой прогонени от Хърватия, голяма част от народа е против това. Според външния министър Ивица Дачич посещение на папата би било в интерес на Сърбия, особено в контекста на непризнаването на Косово. Трудно в бъдеще ще има някой папа, който да има повече разбиране към нас от папа Франциск, заявил Дачич пред вестник "Блиц".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Комплиментите за председателството не бива да ни заблуждават
Румен Радев: Комплиментите за председателството не бива да ни заблуждават
Топлофикация София започва планови ремонти - къде няма да има топла вода?
"Топлофикация София" започва планови ремонти - къде няма да има топла вода?