НОВИНИ

Президентът на Южна Корея получи за подарък от Пхенян две севернокорейски кучета

Южнокорейският президент Мун Дже-ин получи от Пхенян двойка севернокорейски ловни кучета, предаде Франс прес, като се позова на неговата канцелария. Това е най-новият знак на затоплянето на отношенията на полуострова, отбелязва агенцията.

bnt avatar logo
от БТА
16:25, 30.09.2018
Чете се за: 00:49 мин.
По света
президентът южна корея получи подарък пхенян две севернокорейски кучета

От южнокорейското президентство уточниха в изявлението, че кучетата са специалната севернокорейска порода Пунсан. Те са били предложени като подарък на срещата на върха между двете Кореи миналата седмица и са получени в четвъртък.

И двете кучета са на възраст около година. Те са били предадени през граничното селище Панминчжон заедно с три килограма кучешка храна, за да се адаптират по-лесно. Кучетата от породата Пунсан са известни с лоялността си и с това, че се умни. Те са ловни, имат гъста, кремава козина и са с остри уши и лешникови очи. Породата е едно от националните богатства на Северна Корея.

;

По-рано този месец южнокорейският президент Мун Дже-ин се срещна със севернокорейския лидер Ким Чен-ун в Пхенян. На срещата Ким се съгласи да затвори ключов обект за изпробване и изстрелване на ракети, а също така да посети Сеул. Двете Кореи обявиха също, че ще издигнат обща кандидатура за домакинството за Олимпийските игри през 2032 година.

Бившият президент на Южна Корея Ким Те-чжун също получи двойка кученца Пунсан след знаковата си среща в Пхенян с тогавашния севернокорейски лидер Ким Чен-ир през 2000 година. Двете кучета починаха от естествена смърт, след като дадоха живот на 21 кученца, припомня Франс прес.

Новопристигналите кучета ще живеят в президентството с Мун Дже-ин, който е любител на животните и вече има едно куче Пунсан на име Мару, котка от приют и черно куче Тори, което осинови, след като встъпи в длъжност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рязък спад в оръжейния износ на Германия за Турция
Рязък спад в оръжейния износ на Германия за Турция
​Полицията в Шумен задържа трима мъже за множество телефонни измами
​Полицията в Шумен задържа трима мъже за множество телефонни измами