НОВИНИ

Президентът награди с държавни отличия дейци на културата и изкуството

На церемония в Гербовата зала президентът Румен Радев връчи висши държавни отличия на изтъкнати дейци на културата и изкуството.

Вера Александрова
от Вера Александрова
16:56, 25.06.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Режисьорката Адела Пеева получи орден „Стара планина" първа степен.

;

С орден „Св. св. Кирил и Методий" - огърлие бяха отличени балетната изпълнителка, педагог и хореограф Калина Богоева, оперната прима Стефка Евстатиева, дългогодишният директор на Италианския лицей Величка Велянова, големите актьори Иван Иванов и Христо Мутафчиев, както и композиторът и педагог Милко Коларов.

Орден "Св. Св. Кирил и Методий" - втора степен получиха писателят и преводач Петър Велчев и Иван Ангелов - бивш директор на Народната библиотека във Велико Търново.

;
Адела Пеева, режисьор: Ние се радваме, че успяваме, въпреки всичко, да дадем нашия дан и да послужим на нашата република като работим за духовното.
Румен Радев, президент на Република България: За мен е чест да връча високи държавни отличия на големи творци, на ярки личности и на достойни българи, посветили себе си на духовния напредък.

Президентът посочи, че наградите са признание не само за яркия им талант, но и за способността им да предават духа на свободното творчество на многобройните млади последователи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жалба до ВАС спира поръчката за закупуване на линейки
Жалба до ВАС спира поръчката за закупуване на линейки
Стрелба във френския град Монпелие, един човек е тежко ранен
Стрелба във френския град Монпелие, един човек е тежко ранен