НОВИНИ

Президентът Румен Радев награди с орден "Стара планина" посланика на Холандия

Президентът Румен Радев удостои с орден "Стара планина" - първа степен посланика на Кралство Нидерландия у нас Томас ван Орсхот. Най-високото държавно отличие бе връчено за големите заслуги на дипломата в 4-годишния му мандат за развитието на двустранните отношения на всички нива.

bnt avatar logo
от БНТ
18:50, 17.07.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Президентът Радев благодари за експертаната помощ от Холандия за покриване на критериите за членството ни в Шенген, както и в областта на правосъдието. Според посланик Орсхот в съдебната реформа беше постигнато много, благодарение на смели хора, но той смята, че има още работа в тази сфера.

И двамата отбелязаха, че в последните години все повече младежи избират Холандия да продължат образованието си. Българският президент открои ролята на дипломата за значителното нарастване на холандските инвестициите у нас.

Румен Радев - президент на Република България - Преките инвестиции от нидерландска страна достигнаха 700 млн. евро през 2015 година, с което Кралство Нидерландия зае първо място в България по преки чуждестранни инвестиции, за което още веднъж благодарим.
Томас ван Орсхот, посланик на Кралство Нидерландия у нас: Макроикономическите постижения на България са значими, но все пак потенциалът на българската икономика не е напълно достигнат. Макар Нидерландия да е един от най-големите инвеститори в България, ние сме критични по отношение на реформата в съдебната система. Смятаме, че икономическото развитие и върховенството на закона вървят ръка за ръка.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В новия програмен период ще продължи затварянето на домовете за деца
В новия програмен период ще продължи затварянето на домовете за деца
Повече туристи в разложкото село Елешница през това лято
Повече туристи в разложкото село Елешница през това лято