НОВИНИ

Президентът не взима кадрови решения под натиск, съобщиха от "Дондуков" 2

Предложението за освобождаване на главен комисар Младен Маринов от поста главен секретар е постъпило в Президентството вчера, обявиха оттам за БНТ. След като вчера правителството гласува това предложение, то е било изпратено към президентската институция.

Вера Александрова
от Вера Александрова
16:52, 13.09.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

От прессекретриата на държавния глава потвърдиха, че предложението за осбвобождаване на Младен Маринов от поста е получено в президентската институция вчера в 11ч. и 37 мин. Напомнят, че издаването на указ от президента изисква спазването на всички установени процедури.

Подчертават, че не може да се очаква от държавния глава да взима кадрови решения под натиск, още повече когато те касаят националната сигурност на страната. Припомняме, че Конституцията не предвижда срок за подписване на указа.

;

От прессекретариата подчертават, че медийните публикации и политическите заявки, направени в общественото пространство, не са част от регламентирания ред, предвиден в Устройствения правилник на МС и на неговата администрация.

Депутатите в крайна сметка отложиха гласуването до постъпването на указа в НС. От ГЕРБ коментираха отлагането с думите, че са готови да чакат и две седмици. ОП се надяват действията на президента да нямат умисъл, насочена към създаването на правителствена криза, а ДПС коментираха лаконично, че не са ясни фактите около този указ, но че отношенията между институциите очевидно куцат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България излиза за много ценна победа срещу Иран (видео)
България излиза за много ценна победа срещу Иран (видео)
Комисията по отбрана подкрепи доклада за състоянието на националната сигурност
Комисията по отбрана подкрепи доклада за състоянието на националната сигурност